Indul a labdarugó bajnokság!

2012. február 15. 13:26
Címkék: általános

A 2010/11-es labdarugó szezon a 2010. augusztus 15.-i Hajdúdorog - Mikepércs meccsel kezdődik. A kezdőmérkőzés apropóján beszélgettem Kiss Miklóssal, a Hajdúdorog Szövetkezetek SE elnökségi tagjával, az ifjúsági és a felnőtt futballcsapat edzőjével, technikai vezetőjével.

Mesélj a tavalyi évről! Hogyan zártatok?

Elöljáróban elmondanám, hogy 2009. nyarán új elnökséget választott az egyesület tagsága, így Pesel János lett az elnök, Gergely Péter, Juhász Bertalan, Posta Imre és jómagam pedig az elnökségi tagok. Feladatunknak tűztük ki, hogy legyen egy olyan felnőtt csapat, akik el tudunk indulni a Megye II. osztályban. Ezt a problémát sikerült is orvosolni régen nem focizott, idősebb játékosok segítségével. A felnőtt csapattal Pesel Jánossal és Gergely Péterrel együtt foglalkoztunk, egymás között felosztva a feladatokat. Az őszi szezont a 11. helyen fejezték be a 14-ből. Ez az eredmény sajnos várható is volt a feltételeink és lehetőségeink mellett. A csapat mutatott játéka az elfoglalt helyezés ellenére nem tükrözte valóságos tudását. Több mérkőzésen is kis szerencsével, sokkal jobb eredményt érhettek volna el. A tavaszi szezonra a 7.-10. helyet tűztük ki célul. Annak ellenére, hogy a tavaszi játékunk sokat javult, mindez nem mutatkozik meg kellőképpen az eredményben, ezért csak a 10. helyen fejezték be a bajnokságot.

Mi a helyzet az ifjúsági csapattal?

Őket is én edzem Gergely Péterrel egyetemben. A tavaly nyári felkészülés folyamán mutatott teljesítményük alapján dobogós helyet tűztünk ki eléjük. Az őszi szezonban ezt sikerült teljesíteni, mivel az első helyet hoztuk el. A jó eredmény ellenére még voltak hibák a csapat játékában, ami az előző évek rossz berögződéseinek következménye. A tavaszi szezonban az északi csoport 2. helyezését értük el, így a rájátszásban a déli csapat 2. helyezettjével Biharnagybajommal játszhattunk a bronzéremért. Az itthoni mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszottunk, az idegenbeli mérkőzésen sajnos 2-0-ra kikaptunk. A vereség ellenére, az egész bajnokság alatt ekkor játszott legjobban a csapat. Az ellenfél csapatának edzője és a labdarugó szövetségi ellenőr is úgy nyilatkozott, hogy "Ma a szerencsésebb csapat győzött". Összességében a 4. helyen végeztünk a 28-ból.

Változott-e a csapatok összetétele a szezonok közt?

Jelentős változások történtek, bár szerencsékre többnyire pozitív átalakulásokról beszélhetünk. A tavaszi szezonban több hajdúdorogi játékos is visszaigazolt Hajdúnánásról, így Fodor Zsolt, Simicsku Csaba és Szojka István már a mi színeinkben focizott. Az őszi szezonban pár mérkőzésen már játszó Pogácsás Balázs, Bőthy Mihály és Oláh Zsolt közül az utóbbi kettő a tavaszi mérkőzések nagy részében már a felnőtt csapatot erősítette, de Fekete Csaba is folytatta a focit. Ám Juhász Bertalan, a csapat legjobb játékosa a sokévi megterhelő munka miatt lesérült, - meg is műtötték, - így őt az egész tavaszi szezonban nélkülöznünk kellett.

Mekkora a labdarugók között a nem dorogiak aránya?

Szinte kizárólag dorogiakkal dolgozunk. A felnőtt csapatban van ugyan két nánási születésű, és egy nánási lakosú játékos is, de ők már lassan egy évtizede játszanak Dorogon. Annak érdekében, hogy továbbra is főképp dorogiak játszanak a dorogi csapatban, ezért 2010. elején ingyenes labdarugó foglalkozásokat indítottunk az általános iskolás elsőosztályosoknak, melynek egyik helyszíne a Móra Ferenc Általános és Művészeti Iskola tornaterme volt. Az elsőtől negyedik osztályig a futsal foglalkozásokat a Hajdúdorogi Huszárok csapat edzőivel közösen a Szent Bazil Oktatási Központ Sportcsarnokában tartottuk. Összességében nem zárkózunk el a nem helyi lakosok leigazolásától, amennyiben vállalják a feltételeinket. Ennek lényeges pontja, hogy anyagi ellenszolgáltatás nélkül kaphatnak lehetőséget.

Mikor kezditek a felkészülést a 2010/11 évi bajnokságra?

Az edzések és az edzőmérkőzések július közepe óta folyamatosak, hiszen szeretnénk a lehető legjobb formánkat hozni a kezdőmeccsen.

Úgy hallottam, hogy jelentősen módosult mindkét csapat összetétele. Mesélnél erről?

Elbúcsúztunk Juhász Bertalantól, mert elment külföldre dolgozni, ám a többiek maradtak. Simicskó György és Simicsku Róbert visszaigazolt Hajdúnánásról, illetve az edzőmérkőzéseken jó teljesítményt nyújtó Szabó Zoltánra is igényt tart a felnőtt csapat. Ezzel a játékosösszetétellel úgy gondoljuk, hogy az idei bajnokságon dobogó közelben tud végezni a felnőtt csapat. Az ifi válogatottat a tavalyi évhez hasonlóan az első három helyre várjuk.

Nem tartotok esetleg attól, hogy ha az ifjúsági csapatból beemelitek a legjobb játékosokat a felnőttbe, akkor nagyon legyengítitek azt?

Ebben a szezonban az egyesület legfőbb célja, hogy a felnőtt csapatot támogassa, így minél több ifi játékost adunk, hogy megerősödjenek. Ezt találtuk a legjobb megoldásnak. Azért az ifi csapatot sem hanyagoljuk el, a tavaly még keveset játszó '95-ös születésű gyerekek beépítésével pótoljuk az átadott játékosokat. Ezen felül visszajött korábbról egy fiatal kapus, aki az ifi csapat számára nagy segítség lesz, illetve a felnőtt csapatban is szerepet szánunk neki.

Ezzel a fiatalítással nem lesz túl fiatal mindkét csapat?

Fiatal lesz, de már az előző szezonban is mi voltunk az egyik legfiatalabb csapat a bajnokságban. Bízzunk benne, hogy ennek ellenére megállják a helyüket, mint ahogyan tavaly is tették, és attól függően tűzzük ki számukra az elérni kívánt célt, hogy milyen mértékben kell támogatni a felnőtt csapatot.

Itt megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak támogatóinknak, Hajdúdorog Város Képviselő-testületének a felajánlott pénzbeli juttatásért, és mindazoknak, akik eszközökkel, vagy munkájukkal segítették működésünket: Barna Mihály begin_of_the_skype_highlighting end_of_the_skype_highlighting vállalkozó, Bayer Ferenc, Divat '92 Kft., Egyetértés Coop Rt., Flexo 2000 Kft., Dr. Főző Tibor, GAMESZ, Gergely Péter, Gombos & Tóth Bt. Kiss Miklós, Lelesz Miklós vállalkozó, Medgyessy György vállalkozó, Orosz László vállalkozó, Pesel János, Szakács Márton vállalkozó, Tóth István vállalkozó, Dr. Tóth Miklós

Szeretettel várunk minél több embert mérkőzéseinkre és reméljük, hogy jó szórakozást fog nyújtani csapataink teljesítménye. Az első összecsapásra hazai pályán Mikepérccsel 2010. augusztus 15-én vasárnap kerül sor, 15 órától az ifjúsági, 17 órától pedig a felnőtt mérkőzés kezdődik. A további mérkőzések időpontjai innen elérhetőek, illetve a mérkőzésen megvásárolt jegyek mellé mindenki kap egy sorsolást.

Köszönöm szépen, hogy válaszoltál kérdéseimre és további sok sikert kívánok a csapatoknak!

Felnőtt csapat tavalyi és ez évi játékosai

• Anga Attila
  • Szojka Péter
  • Szűcs Róbert